Kuky se vrací - recenze naruby


"Film se mi líbil, to nemohu říct..." To musím hnedky na začátku podotknout v duchu Svěrákovské hlášky.

Nevím, čím chtěl Svěrák překvapit, ale jeho akční český Indiana Kuky Jones se prostě nepovedl. Svěrák již předtím ve své kariéře dokázal, že spolupráce s jeho otcem je tím nejhorším, co ho mohlo potkat, a že pokud na tomto filmu bude spolupracovat prakticky s celou rodinou, tragédie bude zrozena opravdu ve velkém.



Film je roztřesený, osekaný a amatérský. Příběh je doslova trapný a koljovský vztah starce a malého kluka ani zde nefunguje. Chybí v něm pevná linie, postaviček je v lese tolik, že se divákovi pletou. A jako zlatý hřib - hlavní postava, která si celou dobu hraje na bytost z českého paloučku se na konci uřekne, že je přistěhovalec z Číny!

Hudba je strašlivá. Kamera, střih a další technické profese jsou doslova amatérské.

Z filmu je cítit sponzorství firem dálného východu a českého na něm mnoho není. Sešlapané petlahve místo Karafiátových broučků, čínská autíčka místo Brouka Pytlíka a jeho trakárku a plyšový bambula z Číny místo Ferdy Mravence. Takový svět chtějí tři Svěráci českému divákovi vnutit?

Jediné, co musím pochválit, je dabing dvou hlavních protagonistů. Jejich hlasy jsou dramatické a naprosto sedí do prostředí. Skoro se mi ani nechce věřit, že to jsou členové Svěrákovy rodiny. Snad ani Vláďa Menšík by se na tomto čínském paskvilu nemohl podílet. Za tuto maličkost film ode mě neschytá plnou nálož - 20%.

(Recenze naruby je recenze, kdy jsou všechna tvrzení myšlena opačně za účelem pobavení ale i k vyjádření skutečných názorů recenzenta.)

0 komentářů:

Okomentovat