Redford vs Kanyza a český Hugh a originální Hugh

I v kategorii herec-muž je mnoho podobných a srovnání hodných jmen. Tak třeba Jan Kanyza a Robert Redford.

Honza je sice o jedenáct let mladší, ale podobnost s Bobem nezapře. V některých starších filmech, kde má blond přeliv, jsou zaměnitelní. Bohužel se ale Honza narodil v komunistickém Československu a ne na pobřeží Pacifiku, a tak i role, které ho potkaly, tomu odpovídají. Nehrál kovboje ale mladého svazáka, nehrál agenta CIA ale esenbáka, nehrál zaříkávače koní ale štamgasta v Hospodě.

Herectví není jediným jejich společným zájmem. Oba malují, Bob byl zamlada kvůli malování dokonce v Evropě a Honza prodává obrazy za statisíce. Oba mají dlouholetá manželství, oba jsou vitální a pořád sexy chlapi.

V dalším srovnání představím českého Hugha pana Stropnického a skutečného Hugha Jackmana. O panu Stropnickém mnoho nevím, jen to, že byl herec, pak byl velvyslancem, ministrem kultury, pak zase hercem, potom uměleckým šéfem Divadla na Vinohradech a teď je zase herec, jen se jmenuje Žilka.

Hugh Jackman má pro mě mnohem víc kouzla a noblesy (byť jsou si se Žilkou opravdu podobní), ale hlavně to není taková třasořitka, nekouří a má přeci jen nějakou tu muskulaturu. Jako herec se mi zdá tímto mnohem zajímavější. Mlask.

V příštím srovnání se pokusím nalézt hereckého "similára" pro Zdeňka Svěráka a Rudolfa Hrušínského. To tedy bude prácička.

0 komentářů:

Okomentovat