Komančové sedlají koně a jejich náčelník je inkarnací Gottwalda

Nebo přeloženo:

"Komunisté se chystají a jsou připraveni se po příštích volbách podílet v Česku na výkonné moci."

Po dvaceti letech demokracie a ekonomické prosperity. Po pověstných dvaceti letech, které jsou v naší historii tolikrát opakované, je to nejpříhodnější doba. Skoro by se dalo říct, že přímo fatální.

Fatální pro mě, fatální pro nás a vlastně pro všechny.

Samozřejmě nebudou chtít hned uspořádat puč jako v únoru, ale když se s nimi zpočátku socialisté podělí o pár ministerských křesel, drápkem se zaháknou a už nás povlečou. Do populistické bryndy. Do přerozdělení majetku, do progresivity ve zdanění, do utlumení soukromého podnikání, do zakládání veřejnoprávních a polostátních družstev, do postupného zestátnění zdravotnictví, školství a dalších veřejných odvětví, do zvýhodnění nízkopříjmových zaměstnanců a znevýhodnění zaměstnavatelů, do podpory exportu na východ a utlumení exportní politiky do západní Evropy.

Nehrozí (alespoň zpočátku) cenzura, potlačení svobody projevu ani pověstná kulturní fronta. Nehrozí, že bychom do roka a do dne vystoupili z Evropské unie. Nehrozí, že by k nám vtrhl Putin se svou železnou skvadrou. To všechno dneska nehrozí. Ale i tak by to byla fatální prohra.

Dokud byl jejich náčelník Grebeníček, stále měli komančové na noze pomyslnou kouli minulosti. Kouli temných časů násilné internace a justičních vražd. Současný předseda Vojtěch Filip je oproti tomu paradoxně svěžím větrem. Je to inteligentní a sympatický člověk. A je to nebezpečný marxistický internacionalista. Mě připomíná Gottwalda, jako by byl jeho přímou inkarnací. Byl sice konfidentem komunistické rozvědky, ale tato jeho koule na noze už tolik nevadí. Nevadí mnoha lidem. Bohužel.

Co proti nástupu komančů můžu udělat já? To největší a zároveň nejmenší.
Jít k volbám.

1 komentářů:

tlamiczka řekl(a)...

Spravne, jit k volbam je spravne reseni. Nadavat na to ze nic v politice nema cenu, vsechno je v hajzlu a nechat vyhrat komance je ukazka hlouposti.

Okomentovat