Lodě na vodě

V sobotu jsme okukovali na náplavce tuhle výstavku.

Bylo krásné skoroletní počasí, voda šplouchala a drahé a luxusní jachty zaparkované na Vltavě lákaly tisíce lidiček. Fandících, čumících a slintajících.

I my jsme místy obdivně uslintly, i když musím přiznat, že pro nás nákup milionové jachty není životním snem a raději bysme si takovou "yacht" na dovču pronajaly. Pro někoho je ale pocit vlastnictví vodního rollse tak zásadní, že utratí desítky milionů. Na takovou "yacht" pak milionář uloví určitě mnoho "sexbombs", které si své "bombs" na "yacht" sexy opálí.

Po řece se proháněly plachetnice, škunery i luxusní jachty, ale mezi těmi všemi loděmi nás časem upoutala jedna, která si tam skromně rejdila ve vlnkách a byla taková - divná. Byla totiž vyrobená z pet lahví a její pořizovací cena byla ne v desítkách milionů, ale v desítkách korun. A taky plavala!

Pak jsme došly pod Vyšehrad a obdivovaly pramice, které tam mají v zátoce ustájené rybáři. Některé byly dnem vzhůru, další už nabraly vodu a smutně se kývaly u dna, jiné měly pádla vyrobené z planěk plotů a jedna byla plná odpadků. Všechny ale byly pečlivě připoutány k molu, ať už drahým řetízkem nebo třeba jen motouzkem.

Jejich majitelé si jich nejspíš cenní stejně tak, jako o sto metrů po proudu dál jiní majitelé svých jachet. Jen s takovou pramičkou asi neuloví ty "sexbombs". No, hlavně, že to plave!

2 komentářů:

tlamiczka řekl(a)...

bude i video :-)

Haniczka řekl(a)...

Možná.-)

Okomentovat