Pravdy o křesťanství - Mazání stop?

Cílené šíření křesťanství se děje i dnes. A v místech, které po tom mnoho neprahnou. Na tichomořských ostrovech je rozšířen "cargo kult". Má desítky podob, ale v podstatě jde o to, že tamní kmeny uctívají svá božstva, která k nim kdysi sestoupila z nebes a která jim přinesla dary. A tyto pohanské rituály v podobě tančení, pochodování, klanění, líčení a dalších atributů dodržují proto, aby se k nim božstva vrátila a přinesla jim nezměrné bohatství. Nejpozoruhodnější z nich je "kult boha Johna Fruma". 

Tito z našeho pohledu téměř pravěcí lidé uctívají svého boha, který k nim kdysi sestoupil z nebes a obdaroval je. Ve skutečnosti to bylo tak, že nějaký americký voják za druhé světové války na tichomořském ostrově zakotvil s letadlovou lodí anebo tam přistál s letadlem a v kombinéze a s leteckými brýlemi se jim představil jako John from USA. A dal jim čokoládu nebo něco podobného. Z jejich pohledu to muselo vypadat jako setkání s bohem, protože byl docela jiný a přilétl na božském plavidle. Oni z tohoto Johna from USA udělali Johna Fruma a dodnes ho uctívají. Dokonce pro něho a další bohy staví přistávací dráhy, budovy atp.

Tato v současnosti žijící mytologie, která vznikla díky konfrontaci naprosto rozdílných civilizací, dokládá způsob, jakým takové mýty a legendy vznikají. Stejně tak mohly vzniknout legendy zachycené v křesťanské Bibli, stejně tak to vysvětluje přistávací dráhy a skalní kresby v Jižní Americe. Princip je stále stejný. Zde - v přímém přenosu vidíme, jak taková věc vypadá z pohledu "pravěkého" člověka a jak to vypadá z našeho pohledu západní civilizace.

Takto by se kupříkladu biblický Mojžíš mohl setkat s mimozemšťany a do Bible by se to pak zapsalo jako setkání s Hospodinem. Princip je stejný. PRINCIP JE STEJNÝ. Právě.

Křesťané v současné době cloumají těmito kulty na všechny strany, podsouvají lidem na ostrovech křesťanské kříže a Ježíše Krista, aby zašlapali cargo kult do země a nemohl tak svědčit o mechanismu, kterým i jejich křesťanský kult vznikl. Snaží se udělat z Johna Fruma křesťanského Mesiáše. A snaží se zakrýt důkaz o tom, že jak John from USA, tak i Mesiáš nebo Hospodin, božstva Aztéků, a tisíce dalších kultů jsou ve skutečnosti popsaná setkání s něčím jiným a třeba i pozemským a touhu po něčem mimozemském, spravedlivém a věčném.

Až se za sto let podíváme na ostrovy v Oceánii, uvidíme křesťanské kříže a kostely, uvidíme možná i mešity a zahalené ženy, ale třeba už nebudeme vědět, jak to všechno vlastně funguje. Protože kritické myšlení, vzdělání a tolerance už nebudou žádoucí.

12, 3.

0 komentářů:

Okomentovat