Nestoudnost katolické demagogie

Jak může být někdo dnes tak nestoudně a trapně zpátečnický, plný nesvobodných myšlenek, zákeřnosti a hlouposti? Jak může někdo být tak protivný ve své křesťanské morálce? Jak může být někdo tak dlouho v politice a přitom být tak nevychovaný? Koho takový politik zastupuje? Jemu podobné? Je dobře, že KDU-ČSL ve sněmovně už definitivně skončila.


Michaela Šojdrová předvedla v tomto pořadu demagogii, zpátečnictví, zlobu a nenávist a v neposlední řadě i neslušné chování. Skákala do řeči, podsouvala lživé argumenty a fabulovala se skutečnostmi. Její politické tanečkaření a nepříjemná dikce mě místy zvedala žaludek. Sousloví "v zájmu dítěte" mi v hlavě bude znít dlouho.

Kde bere tato ex-poslankyně a její katolická frakce tu nestoudnou odvahu, že po své tisícileté diverzi v Evropě, po všech útlacích, demagogii, vymývání mozků, nesvobodě a nespravedlnosti, si troufne vůbec ještě v dnešní demokratické a pokročilé společnosti plné lidských práv vůbec cokoli říkat a stavět se někomu jinému do cesty? S černým praporem potřísněným krví mávat na poplach, že naše společnost je v úpadku!?!

Vystoupení paní poslankyně Šojdrové jde naprosto v duchu této tisícileté zkušenosti.

Dva gay-hosté pořadu se místy snažili vstoupit do diskuze praktickým pohledem, ale tato poslankyně je smetla ze stolu jako smetí a nakonec si troufla dívce "vysvětlit", že v případě, že její partnerka umře, že bude pro její dceru lepší, když si jí převezme pokrevní příbuzný!?! Anebo že jí dcera bude říkat tatínku?!?

Co je to za lidskou zmiji?

Pan Hromada sice nakonec řekl této paní ex-poslankyni, že společenský pokrok je i v tom, že ona tu dnes může mluvit, že má volební právo a že dokonce díky tomu sedí ve sněmovně, ale nad tím se tato osoba jen pousmála a kroutila hlavou, a že pan Hromada je demagog. Tato reakce byla korunou celého jejího vystoupení.


Není většího nebezpečí pro občanskou společnost než církve.

Samozřejmě, že klasická rodina je to nejlepší pro dítě. Ale proč krátit práva některých občanů jen proto, že nejsou "klasičtí"? Krátíme snad práva vozíčkářům, že nesmějí chodit po chodníku, když nemohou chodit?

Pokud chcete vidět katolickou demagogii v přímém přenosu, koukněte se na to. Stojí to za to.



7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Vy opravdu nejste normální, mluvíte jako ta nejfanatičtější komouška z 50.let.

Haniczka řekl(a)...

Myslim, ze jste to skutecne nepochopil/a. Ale dekuji za upresneni pojmu. Chtela jsem dodat, ze povazuji katolickou dogmatiku za stejne skodlivou jako fasistickou a komunistickou.

Anonymní řekl(a)...

Tolik demagogie, jako je obsaženo ve Vašem článku jsem už velice dlouho neviděl. Snad možná v nějakém filmu z padesátých let nebo na vojenské katedře v letech normalizace.
Je mi velice smutno z toho, že má někdo v sobě tolik zloby, jako Vy.
Pokuste se odpustit, uleví se Vám.
Přeji Vám hodně štěstí.

Anonymní řekl(a)...

Ještě prosím, o dodatek k předešlému komentáři.
Nevěděl jsem, že že se tady musí komentáře schvalovat. Domníval jsem se, že dnešní doba je už opravdu svobodná, a Vy, jako sympatizantka strany Svobodní to budete ctít především. Ale z toho schvalování na mě dýchly staré časy tak silně, že už o schválení svého komentáře na Vašich stránkách nemám zájem. Tak ho prosím (stejně jako tento můj příspěvek) raději smažte.

Haniczka řekl(a)...

Schvalování komentářů na soukromém blogu je naprosto v pořádku. Je to moje svoboda, stejně jako vaše svoboda je můj blog nečíst. Nevím, co máte stále s těmi padesátými roky, ale podle mě to bylo jedno z nejhorších období našich dějin.

Anonymní řekl(a)...

S těmi padesátými roky mám to, že se tenkrát psalo přesně stejným stylem, jako ve svém článku píšete teď Vy.
S těmi padesátými roky mám to, že se tenkrát schvalovalo přesně tak, jako schvalujete komentáře teď Vy.
S těmi padesátými roky mám to, že se tenkrát psalo o svobodě stejně, jako píšete o svobodě teď Vy.
Jediný rozdíl je v tom, že se tenkrát navíc ještě zakazovalo, zavíralo, mučilo a vraždilo.
Přeji Vám, abyste se zbavila té zloby a naučila se odpouštět, bude se Vám lehčeji žít.

Haniczka řekl(a)...

Bohužel většinou ti 'anonymní' házejí kameny...

Okomentovat